
در دوران سلطنت ناصر الدین شاه یکی از تحولات بزرگ، اعزام دانشجو به خارج از کشور جهت فارغ التحصیل شدن در علوم مختلف و آشنا شدن با سبک هنرهای مختلف فرنگ بود ، که الحق هم به دستاورد های مهمی نایل آمد .یکی از این علوم حرفه علمی معماری است که با ورود آن ، در ساختمان های ایران تحولات مهمی رخ داد ، مهمترین آن استفاده از نقشه به عنوان یک زبان فنی و تصویری برای اولین بار در معماری کشور بود .البته نباید این را هم نادیده گرفت که بعد از این دوره ، معماری فرنگی در بخش هائی از ساختمان سازی ما جائی برای خود پیدا کرد .
بطور مثال در شرق تهران از سه راه تهران پارس به سمت جنوب که حرکت می کنیم ، در قسمت شرق اتوبان اسب دوانی در منطقه دهکده فرح آباد ، و در جوار جنگلهای سرخه حصار قصری قابل روئت است بنام قصر فیروزه .
این قصر در زمان ناصرالدین شاه « در بعضی منابع در دوره مظفرالدین شاه گفته شده » به مدت چهار سال ساخته شده است . این قصر به شکل نیم دایره ، و ساختمان آن از چند بالکن رو باز تشکیل شده است .
نکته مهم اینجاست که این قصر بر اساس مدل یک کاخ فرانسوی بنام« تروکادرو» در پاریس ساخته شده است . همچنین این قصر از سه محوطه تشکیل شده است . 1 محل سکونت مستخدمین و یک اصطبل آجری 2 محوطه یک باغ کوچک 3 یک باغ و استخر بزرگ
در دورانی از تاریخ این بنا گاهی مورد لطف و گاهی مورد بی مهری قرار گرفته بطور مثال در دوران محمد علی شاه قاجار به دلیل بی توجه ای به این عمارت این قصر از رونق افتاده بود . ولی در دوران سلطنت احمد شاه این قصر رونق خود را باز یافت و عمارت اندرونی به آن اضافه شد ، پس از قاجاریه رضا شاه هم به این قصر اهمیتی نداد ولی در دوران سلطنت محمد رضا پهلوی در کاخ تعمیرات اساسی صورت گرفت و به « قصر فیروزه » معروف شد .
یکی از مهندسین و سازنده این قصر که فارغ التحصیل فرنگ می باشد مرحوم میرزا مهدی خان شقاقی است .